Cene povrća na zelenim pijacama za period 13-17.06.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 13-17.06.2016.

Na zelenim pijacama širom Srbije, prošle nedelje, cene sezonskog voća bile su niže nego u prethodnom periodu zbog dobre ponude.

Na zelenoj pijaci u Vranju, prošle nedelje, došlo je do pada cena krastavca salatara, mladog krompira, belog mladog luka, crnog luka, paprike ljute, šilje i babure, paradajza, šargarepe i tikvice, zbog bolje ponude tih povrtarskih kultura. Za razliku od njih, zelena salata je poskupela.

Bogata ponuda raznovrsnog povrća zabeležena je i na zelenoj pijaci u Loznici, baš kao i nastavak trenda pada cena.

I na tezgama pančevačke zelene pijace ponuda povrća bila je dobra. Do rasta cena došlo je kod mladog crnog luka, paradajza, paškanata, peršuna lišćara i spanaća, a do pada kod boranije, brokolija, celera, dinje, graška, karfiola, krastavca, krompira i paprika.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda sezonskog povrća bila je raznovrsna. Paradajz je koštao od 100 do 120 din/kg, a za krastavac salatar bilo je potrebno izdvojiti od 50 do 60 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu nije bilo značajnih promena kada je reč o obimu ponude i tražnje povrća u odnosu na prethodni period. Pad cena zabeležen je kod blitve, boranije, graška u mahuni, kupusa, dinje, lubenice, crnog luka, paprika babure, ljute i šilje, paškanata, peršuna korenaša i tikvice, dok su poskupeli brokoli, čeri paradajz, patlidžan, celer, cvekla, špargla, spanać i zelena salata.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica