Cene povrća na zelenim pijacama za period 11-15.07.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 11-15.07.2016.

Prošle sedmice zabeležena je slabija ponuda spanaća i zelene salate na pijačnim tezgama u Srbiji.

 

Na zelenoj pijaci u Vranju je prošle nedelje došlo do rasta cene blitve, mladog belog i crnog luka i zelene salate. Jeftiniji su bili cvekla, dinja, krompir, kupus, lubenica, beli luk i paradajz.

Ponuda povrća bila je bogata na zelenoj pijaci u Loznici. Cene povrtarskih proizvoda uglavnom su se kretale naniže u poređenju sa prethodnim periodom, u zavisnosti od ponude i tražnje.

Na čačanskoj zelenoj pijaci ponuda povrća bila je dobra. Kupus je koštao 20 din/kg, šargarepa – 70 din/kg, a za crni luk, paradajz i krastavac salatar bilo je potrebno izdvojiti od 50 do 60 din/kg. Cena sveže paprike – zelene šilje i babure – kretala se od 70 do 80 din/kg, dok je crvena paprika bila 300 dinara za kilogram. Dinja se mogla kupiti za 60 din/kg, a lubenica za 40 din/kg.

Rast cena pojedinog povrća, poput spanaća, zelene salate, brokolija, karfiola, šampinjona i tikvice na kvantaškoj pijaci u Beogradu, rezultat je slabije ponude. S druge strane, ponuda dinje, lubenice, paradajza, krompira i kupusa bila je bolja nego u prethodnom periodu, što je dovelo do pada cena tih povrtarskih kultura.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica