Cene povrća na zelenim pijacama za period 06-10.06.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 06-10.06.2016.

Zbog dobre i bogate ponude povrća prošle nedelje, na pijacama širom Srbije zabeležen je pad cena velikog broja povrtarskih kultura.

 

Prošle nedelje, ponuda povrća na zelenoj pijaci u Loznici, bila je dobra. Došlo je do pada cena kod povrtarskih kultura kojih je više u ponudi, pa je tikvica koštala 25 din/kg, grašak – 70 din/kg, a paradajz – 100 din/kg, dok su spanać i korenasto povrće poskupeli.

Na zelenoj pijaci u Vranju pojeftinili su krastavac salatar, mladi krompir, beli i crveni krompir, lubenice, paprike ljute, šilje i babure, spanać, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih skuplji su bili mladi beli luk i paradajz.

Dobra ponuda povrća zabeležena je i na pijačnim tezgama u Pančevu. Pad cena evidentiran je kod boranije, graška, karfiola, krastavca, mladog krompira, kupusa, lubenice, paprike, paradajza i tikvice, dok su poskupeli mladi beli luk, crni luk i spanać.

I na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća bila je raznovrsna i dobra. Kod paradajza je cena varirala od 100 do 110 din/kg dok se kod sveže paprike kretala od 220 do 250 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, bogata ponuda sezonskog povrća uslovila je pad cena i to kod boranije, brokolija, celera, dinje, graška, karfiola, krastavca salatara, mladog krompira, kupusa, paprike i paradajza. S druge strane, poskupeli su paškanat, patlidžan, peršun korenaš i spanać.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica