Cene povrća na zelenim pijacama za period 05-09.09.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 05-09.09.2016.

Na zelenim pijacama širom Srbije u ponudi je mnoštvo raznovrsnog povrća koje se koristi prilikom pripremanja zimnice.

Prošle nedelje, na zelenoj pijaci u Vranju, ponuda i tražnja povrća bolje su nego u prethodnom periodu. Došlo je do pada cene cvekle, paradajza, pasulja i zelene salate, a do rasta cene kupusa i paprike babure.

Na lozničkoj zelenoj pijaci ponuda povrća bila je bogata, dok su cene malo varirale u odnosu na prethodnu sedmicu. Promet paprika i povrća koje se koristi za pripremu zimnice sve je veći.

Na zelenim pijacama u Beogradu zabeležena je nešto bolja ponuda brokolija i karfiola u odnosu na prethodni period što je uticalo na pad cena tih povrtarskih kultura. U prodaji su se, prvi put ove sezone, pojavili kornišoni i zeleni paradajz, dok je kvalitet lubenica i dinja u ponudi sve lošiji.

Na kvantašu u Beogradu ponuda sezonskog povrća bila je odlična, a od prošle nedelje na tezgama su se našli i kornišoni. Do pada cena došlo je kod blitve, brokolija, karfiola, belog luka, crvene paprike, paškanata, peršuna korenaša, spanaća i zelja, dok je kod dinje i lubenice, kojih je u ponudi sve manje, cena porasla. A viša cena zabeležena je i kod paprike babure, šampinjona i tikvica.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica