Cene jagoda iz uvoza u padu | Cene voća

Cene jagoda iz uvoza u padu | Cene voća

Ove nedelje na zelenim i kvantaškim pijacama u Srbiji zabeležena je slaba ponuda poljoprivrednih proizvoda. Jagode iz uvoza su bile jeftinije dok je cena mandarina skočila. 

Ponuda i potražnja voća bila je na prošlonedeljnom nivou na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Jagode iz uvoza su bile jeftinije, dok je porasla cena kod kivija, kruški, limuna, mandarine i suve šljive sa košticom.

Prema izveštaju reportera iz Čačka u periodu od 14. do  20. februara 2022. godine nastavio se trend vrlo slabe ponude voća. Niže su bile cene jabuke ostale i pomorandže u odnosu na prethodni period.

Malo bolja ponuda jagode iz uvoza na kvantašu u Beogradu uslovila je pad cene u odnosu na prethodni period, pošto je cena iznosila od 550 din/kg. Ponuda
ostalog voća bila je na prošlonedeljnom nivou, ali je prodaja bila slabija. Skuplji su bili ananas, pomorandža i pojedine sorte jabuke (krupnijeg ploda).Mnogi trgovci sa kvantaša su se žalili na dosta slabu prodaju poljoprivrednih proizvoda proteklih dana.

Protekle su sedmice na kvantašu u Leskovcu bili skuplji kivi i pomorandža, a jeftiniji limun i kruška.

Ponuda pojedinih poljoprivrednih proizvoda bila je slaba, a pojedinih prosečna na kvantaškoj pijaci u Kraljevu tokom treće sedmice februara. Zabeležen je rast cena kruške i mandarine. Za razliku od njih jeftinija je bila pomorandža.

Kvantašku pijacu u Novom Sadu karakterisala je prosečna ponuda domaće jabuke i slaba ponuda južnog voća i grožđa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica