Cene banane u porastu | Cene voća

Cene banane u porastu | Cene voća

Zbog povoljnijih vremenskih uslova na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je bolja ponuda i prodaja. Zabeležen je rast cene banana i ananasa.

 

Bolja ponuda i potražnja voća bila je na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Niže su bile cene grožđa belog ostalog, kivija i mandarine, dok je rast zabeležen kod banana. Na pijaci u  Leskovca protekle nedelje zabeležili rast cena ananasa i nara. Za razliku od njih jeftiniji su bili jabuka.

Dosta slaba bila je ponuda voća  na zelenoj pijaci u Čačku tokom druge sedmice februara prvenstveno zbog niskih temperatura. Jabuka se mogla pazariti po ceni od 50 do 80 din/kg. Prodajna cena banana varirala je od 120 do 140 din/kg, a oraha 800 do 900 din/kg.

Protekle su nedelje na zelenoj pijaci u Pančevu bile više cene jabuke (Ajdared, Greni Smit), kivija, kruške ostale, limuna, mandarine, pomorandže, suve šljive, a jeftiniji su bili u odnosu na prethodni period bili grejpfrut i suva smokva.

Povoljnije vremenske prilike uslovile su bolju ponudu a i prodaju jabuke na kvantašu u Beogradu, nastavljen je trend slabe ponude kruške, dok je ponuda južnog i jezgrastog voća bila na prošlonedeljnom nivou. Cene su mirovale. Jedino je skuplja bila kruška Viljamovka

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica