Vesti – Pogledajte kako je bilo na 9. Agromarketovom EXPO kućnom sajmu

Vesti – Pogledajte kako je bilo na 9. Agromarketovom EXPO kućnom sajmu

Prošle nedelje posetili smo 9. po redu EXPO kućni sajam koji organizuje Agromarket. On se prvi put održao u Beogradu i bio je idealna prilika da se proslavi 25. rođendan ove kompanije. Pogledajte kako je bilo.

S obzirom na to da se Agromarketov kućni sajam već godinama unazad održavao u Kragujevcu, pitali smo jednog od stručnjaka iz ove kompanije, gospodina Ivana Krošlaka, kako je došlo do toga da se sajam preseli u Beograd, kakva je posećenost ove godine, koje još novine gosti mogu da očekuju i u kom sektoru. Pogledajte šta smo saznali.

Ivan Krošlak iz stručne službe Agromarketa ispričao nam je: „Mi smo unutar firme odlučili da bi naš nastup na pojedinačnim sajmovima trebalo da podignemo na viši nivo i da napravimo jedan veći, ozbiljniji, regionalan sajam. Beograd se ponudio kao logično rešenje i zato ovo više nije samo domaći sajam, već i regionalni. Na njemu učestvuju naši prijatelji i poslovni partneri iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, sa Kosova, kao i iz mnogih drugih zemalja.“
 

Štand na Agromarketovom sajmu - ©Agromedia 


„Očekujemo da će u ova četiri dana, na kojima je prvi dan predviđen za goste iz regiona, a preostala tri dana za ostale, doći više od 2.500 naših poslovnih partnera i mislimo da je to prilično dobar odziv“, dodao je Ivan Krošlak.

„Inače, na našem sajmu, kao i svake godine, u svim sektorima u kojima Agromarket posluje ima novina. Tu mislim na program pesticida, garden program, brendove Vilager i Fitofert. Ipak, najveći iskorak ove godine smo napravili u sektoru semenarstva. Naime, u jednom specijalnom delu sajma prvi put se samostalno izlažu Agromarket semena, što znači da je jedna od strategija kompanije da se značajnije uključimo i u tu tržišnu utakmicu“, istakao je gospodin Krošlak.
 

Štand na Agromarketovom sajmu - ©Agromedia 

S obzirom na to da se mnoge biljke polako bude i da počinje bujanje vegetacije, na štandu za zaštitu bilja bila je velika gužva. Zato smo pitali gospodina Milana Sudimca iz Agromarketove stručne službe, koji se preparati najčešće traže, ali i preporučuju.

Gospodin Sudimac rekao nam je: „Od proizvoda koje bi mogli da preporučimo za aktuelnu prihranu i zaštitu pšenice, najpre bih izdvojio preparat Excorta. On se primenjuje za prvi tretman pšenice i pomaže usevu da se izbori sa bolestima lista.“
 


Iako se Agromarketov sajam ove godine prvi put održao u Beogradu, posećenost je bila mnogo veća nego do sada.


„S obzirom na to da proizvođači u sličnom periodu obično rade suzbijanje širokolisnih korova u strnim žitima, preporučio bih i jedan noviji preparat koji 
od ove godine distribuiramo. Reč je o preparatu koji se zove Lanselot. On predstavlja kompletan herbicid koji nema slabu tačku kada je reč o suzbijanju korova. Na kraju, za zaštitu pšenice od fuzarijuma u periodu cvetanja preporučio bih i proizvod koji se zove Excorta plus“, istakao je gospodin Sudimac.


Fitofert đubriva sada su na tržištu već 10 godina i proizvođačima su dobro poznata. Zato su stručnjaci i na ovom štandu imali pune ruke posla.
 

Štand na Agromarketovom sajmu - ©Agromedia 


Goran Radovanović iz stručne službe Agromarketa, objasnio nam je: „Na terenu je stalna borba između nas, ljudi iz stručne službe, i proizvođača. Naime, mi želimo da implementiramo novu, savremenu tehnologiju, jer ona sa sobom nosi vrhunske prinose i kvalitet plodova, kao i bolju konkurentnost, pa samim tim i bolji profit.

„Ove sezone novitet je enerdži linija proizvoda, biostimulatori, kombinacija kristalnih biostimulativnih đubriva i sve to uz visok stepen efikasnosti. Izdvojio bih i razna sredstva koja se koriste za regulaciju pH i ec vrednosti, kao što je proizvod pH green, Bioflex i druga“, dodao je gospodin Radovanović.
 

Ivan Krošlak, stručna služba Agromarket - ©Agromedia 

Iako se Agromarketov sajam ove godine prvi put održao u Beogradu, posećenost je bila mnogo veća nego do sada. Uz to, ni zadovoljstvo gostiju nije bilo ništa manje. Mnogi su se složili da ova kompanija postavlja standarde u gotovo svim granama poljoprivrede i da je njen sajam jedna veoma važna manifestacija koju nikako ne treba propustiti.

Predstavnici Agromarketa nisu mogli da sakriju osmehe na licu ponosno zaključujući da kada se jednom dođe u Beograd, teško je vratiti se nazad. Zato ćemo kućni sajam ove kompanije na Beogradskom sajmištu veoma rado posećivati i ubuduće i obaveštavati vas o svim novinama i trendovima koje Agromarketovi stručnjaci vredno prate.    

Sagovornici:
Ivan Krošlak, stručna služba Agromarket
Milan Sudimac, stručna služba Agromarket
Goran Radovanović, stručna služba Agromarket

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica