RAS: Podrška prehrambenoj i drvnoj industriji od 150 miliona dinara

RAS: Podrška prehrambenoj i drvnoj industriji od 150 miliona dinara

Razvojna agencija Srbije je raspisala javni poziv za Program podrške privrednim društvima za promociju izvoza, a namenjen je privrednim društvima iz dva sektora– prehrambene i drvne industrije, proizvodnje nameštaja. Prijave za privredna društva su otvorene do 23.02.2021. godine, a budžet koji je predviđen za realizaciju podrazumeva 150 miliona dinara.

Dzem

Iznos je namenjen za konsultantsku podršku u aktivnosti izvoznog marketinga, izlaganje na međunarodnim sajmovima i poslovnim susretima, ulazak na ciljano tržište i unapređenje pozicije na istom, konsultantsku podršku za unapređenje izvoznih i proizvodnih sposobnosti.

Ove aktivnosti između ostalog podrazumevaju analizu tržišta i proizvodnog asortimana radi izvoza na ciljana tržišta, kao i analizu plasmana proizvoda, izradu marketing plana i plana brendiranja proizvoda prema ciljanom tržištu.

Što se tiče izlaganja na sajmovima podrška uključuje i posete kupcu ili distributeru u okviru kompanijske misije, odnosno učešće na onlajn sajmovima, vebinarima i ostalim događajima iz propisanih oblasti.

Druge aktivnosti između ostalog podrazumevaju podršku privrednim društvima u pogledu troškova atesta, homologacije, sertifikacije proizvoda i proizvodnih procesa potrebnih za plasman proizvoda, sticanje znanja u vezi sa prodajom na inostranom tržištu odnosno onlajn prodajom, ali i razvoj novog proizvoda prema zahtevima ciljanih tržišta.

Ovaj program za cilj ima da se domaćim kompanijama iz navedenih sektora pruži institucionalna podrška za jačanje kapaciteta neophodnih za izlazak na međunarodna tržišta i povećanje konkurentnosti domaćih privrednih društava.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica