Prijave za izvoz žitarica, brašna i ulja DO SUTRA na OVU ADRESU!

Prijave za izvoz žitarica, brašna i ulja DO SUTRA na OVU ADRESU!

O izvozu žitarica i uljarica iz Republike Srbije, razgovarali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predstavnici Udruženja Žita Srbije. Ovom prilikom potvrđen je izvoz ograničenih količina pšenice, kukuruza, brašna i rafinisanog ulja.
brašno u plastičnoj posudi
Ovom, drugom po redu sastanku premijerke sa predstavnicima pomenutog udruženja, prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, navedeno je na sajtu Vlade. Predstavnici Udruženja pozdravili su odluku Vlade da na prošlonedeljnoj sednici odobri ograničen izvoz pšenice, kukuruza, brašna i rafinisanog suncokretovog ulja.
Oni su istakli da su najveći izazovi sa kojima se u ovom periodu susreću logističke prirode, te da je prioritet da administracija kvota bude što jednostavnija kako bi izvoz bio što efikasniji. Brnabićeva je naglasila da je prioritet da snabdevenost domaćeg stanovništva svim neophodnim namirnicama ostane sigurna u narednom periodu i da će u skladu sa tim biti dopuštan ograničen izvoz svih sirovina.
Svi učesnici sastanaka saglasili su se da je zbog toga održavanje ovih sastanaka od izuzetne važnosti, kako bi se pratila kretanja na tržištu i shodno tome kvote za izvoz bile korigovane po potrebi.
Prijave za izvoz za maj traju do četvrtka i svi zahtevi podnose se elektronskim putem na imejl adresu [email protected].
Po zahtevu je moguće tražiti odobrenje za izvoz maksimalno 20% odobrenih količina po grupi proizvoda na mesečnom nivou. U slučaju da izvoznici ne izvezu ili prekorače odobrene količine, narednog meseca neće moći da podnesu zahtev za izvoz. Zahtevi za naredne mesece podnosiće se od 20. do 25. dana tekućeg meseca.
Izvor: Ekapija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica