Bespovratna sredstva za sufinansiranje biljne proizvodnje u zaštićenom prostoru

Bespovratna sredstva za sufinansiranje biljne proizvodnje u zaštićenom prostoru

Na teritoriji AP Vojvodine raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.
 

Bespovratna sredstva za sufinansiranje biljne proizvodnje u zatvorenom prostoru - © Pixabay

Sufinansiranje se odnosi na konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje „kap po kap“, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage i sistema za zagrevanje.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznosiće do 80 miliona dinara. Dobijena sredstva iznosiće do 60% od ukupne vrednosti investicije.

Za fizička lica i preduzetnike čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od ukupne vrednosti investicije. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 31.05.2017.godine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pored ovog raspisao je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinanisiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Više o uslovima konkursa i načinu prijave možete pogledati na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica