Nepostojeći RATARI: Razotkriveno 20.000 LAŽNIH prijava za subvencije!

Nepostojeći RATARI: Razotkriveno 20.000 LAŽNIH prijava za subvencije!

Država je preko eAgrara i korišćenjem satelitskih snimaka utvrdila da su podnete LAŽNE prijave za subvencije za čak pola miliona hektara površina koje se ne obrađuju!

Drugim rečima i brojevima, ispostavilo se da je čak 20.000 prijava za subvencije lažno, a reč je o iznosu od čak 80 miliona evra. Inače, država je ratarima povećala subvencije, ali je očigledno i sprovela detaljnu kontrolu samog procesa i proverila prijave.

Naime, u prijavama su navedene kulture poput kukuruza, pšenice, uljane repice i ostalih, ali se na snimcima vidi da je na navedenim parcelama gusta šuma. Kako kažu iz vrha države, eAgrar je mnogo olakšao posao u pogledu praćenja i kontrole, pa nema mesta ovakvim malverzacijama, a samim tim ni neopravdanom odlivu novca iz državnog budžeta.

Subvencije su veoma važne poljoprivrednicima, pa je vest o broju lažnih ratara koji su pokušali da zloupotrebe subvencije zaista poražavajući. Stanje u kom se trenutno nalazi srpska poljoprivreda je ove godine veoma loše, uz izazove poput borbe sa vremenskim nepogodama i nepovoljnim otkupnim cenama. Nadamo se da proizvođači koji namenski koriste pomoć države neće trpeti zbog ovog incidenta i da će svoja sredstva dobiti na vreme da završe radove.

Ostaje da se vidi da li će se i na koji način ljudi koji su poslali lažne prijave sankcionisati.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica