Odlična ponuda povrća na pijacama Srbije! | Cene povrća

Odlična ponuda povrća na pijacama Srbije! | Cene povrća

Nastavlja se trend odlične ponude povrća na zelenim i kvataškim pijacama u Srbiji. Pogledajte kako su se kretale cene povrća.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu nastavlja se trend dobre ponude povrća. Cena karfiola, zelenog paradajza i spanaća je bila niža. Ali je smanjen obim ponude krastavca kornišona uslovio rast cene. Skuplji su bili i krastavac salatar, paprika, praziluk i tikvice.

U Čačku su u ponudi dominirali krompir, crni luk, kupus, paprika, paradajz i šargarepa. Evidentiran je pad cene karfiola na 80 din/kg i rast cene pasulja žutog na 450 din/kg. Dobra ponuda povrća je zabeležena i u Pančevu. Zabeležen je pad cena celera, karfiola, krompira, kupusa, paradajza, patlidžana, šampinjona i šargarepe.

Kvantaške pijaca u Beogradu imala je raznovrsnu i obilnu ponudu povrća. U odnosu na prethodni period bili su skuplji brokoli, krastavac salatar, paprika babura, tikvice i zelena salata. Niže su bile cene boranije, karfiola, zelenog paradajza, paškanata, peršuna korenaša, mladog crnog luka, praziluka i spanaća.

U Leskovcu na kvantašu je primećen rast cena tikvice, krastavca salatara i krastavca kornišona. Za razliku od njih, jeftiniji su bili krompir, paprika šilja, pasulj beli tetovac, praziluk, spanać i karfiol.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica