Prva ponuda MUŠMULE na kvantašu u Beogradu | Cene voća

Prva ponuda MUŠMULE na kvantašu u Beogradu | Cene voća

Proteklu sedmicu obeležila je prva ponuda mušmule na beogradskom kvantašu. Osim toga, ponuda je bila standardna za poslednju sedmicu novembra. Pogledajte sve cene voća u nastavku teksta.

Ponuda voća bila je slična prošlonedeljnoj na pijaci Skadarlija u Beogradu. Zabeležen je pad cena ananasa, pomorandže, pojedinih sorti jabuke. Skuplji su bili grejpfrut, limun i suve smokve. Hladno vreme uticalo je na smanjenu ponudu povrtarskih kultura na pijačnim tezgama.

Na zelenoj pijaci u Pančevu je bila dobra ponuda sezonskog voća. Rast cena imali smo kod grožđa belog ostalog, kivija, pomorandže i kruške ostale. Niže su bile cene limuna, jabuke Ajdared i jabuke Greni Smit.

Prva ponuda mušmule karakteristika je kvantaša u Beogradu tokom poslednje sedmice novembra. Bolja je bila ponuda južnog voća i slabija ponuda grožđa u odnosu na prethodni period. Zabeležen je pad cena suve smokve, pomorandže i kivija, a blagi rast cene mandarine.

Poslednje sedmice novembra se na kvantašu u Leskovcu niže su bile cene jabuke, kruške, mandarine, cvekle, zelene salate i šargarepe. Kvantaška pijaca u Kraljevu odlikuje se dobrom ponudom južnog voća iz uvoza i domaćom jabukom i kruškom. Skuplja je bila mandarina, a jeftinija pomorandža.

Pored južnog voća i jabuke na kvantašu Šapcu našli su se orah, lešnik (950 din/kg i suva šljiva (280 din/kg).

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica