Odlčna ponuda DINJE na pijacama

Odlčna ponuda DINJE na pijacama

Dosta dobra ponuda dinje i lubenice zabeležena je u poslednjoj nedelji juna meseca. Evo kako su kretale cene ovih i ostalih povrtarskih kultura na zelenim pijacama u Srbiji.

dinje na gomili

U Beogradu je prva ponuda domaće dinje zabeležena na zelenim pijacama. Bolja ponuda boranije na zelenim pijacama uticala je na pad cena, a do pada je još došlo i kod lubenice, čeri paradajza i praziluka. Rast je evidentiran kod brokolija, cvekle, karfiola i zelja.

Ponuda na zelenoj pijaci u Čačku ove sedmice je dobra. Ponuda sezonskog povrća je dobra. Paradajz se ove sedmice prodaje po ceni od 160 do 200 dinara. Kupus 70 do 80 dinara. Krastavac po ceni 80 do 100 dinara. Ostale cene se nisu menjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu je u odnosu na prošlu nedelju došlo do rasta cena paradajza, dok su cene pale kod boranije, dinje i lubenice. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Dobra ponuda sezonskog povrća domaće proizvodnje bila je na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Poskupljenje je zabeleženo kod brokolija, karfiola, kelja, kupusa, rotkvica i spanaća, dok je pad cena bio kod dinje, lubenice, paprike babure i ljute i čeri paradajza.

U odnosu na prošlu nedelju na kvantašu u Leskovcu došlo je do porasta cena paradajza, a do pada cena dinje, kropmpira, kupusa i paprike, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica