Mesečni pregled cena voća za septembar

Mesečni pregled cena voća za septembar

U septembru  na pijačnim tezgama u Srbiji mogao se videti bolji sortiment grožđa. Bila je bolja ponuda jabuka, šljiva i krušaka, a pala je ponuda breskvi i nektarina.

 Mesečni pregled cena voća za jul - © Pixabay

 

Na pijacama u Srbiji tokom septembra najveća ponuda je bila jabuka, šljiva, grožđa i krušaka. Bolja je bila i ponuda južnog voća. Slabija je bila ponuda breskvi, nektarina i kupina u odnosu na avgust.

Tokom ovog meseca sortiment grožđa je bio bolji u odnosu na prethodni mesec. Veleprodajna cena kretala se od 70 do 100 dinara po kilogramu. Cene u maloprodaji su se kretale od 100 do 150 din/kg. 

Na kvantaškim pijacama u Srbiji cena breskvi i nektarina je  porasla i najčešće se kretala od 60 do 80 din/kg. Na zelenim pijacama su se ovi proizvodi najčešće mogli pazariti po ceni od 80-130 din/kg.

Cena jabuka je pala, pa su tako cene na kvantašima bile u okvirima od 30 do 60 din/kg, a na zelenim pijacama od 40 do 80 din/kg.

Cene krušaka su tokom septembra nisu menjale na zelenim pijacama, ali su malo porasle na kvantaškim, u odnosu na prethodni mesec. Najčešća cena u veleprodaji bila je 70, a u maloprodaji 100 din/kg.

Šljiva se na kvantašima najčeće mogla pazariti po ceni od 40, dok je na zelenim pijacama varirao iznos od 40 do 80 din/kg.


Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 115 do 200 din/kg, a na zelenim pijacama cena je iznosila 200 din/kg.

Na kvantašima kupci su za limun trebali da izdvoje znatno manji iznos u odnosu na avgust. Cena se kretala u okviru od 110 do 200 din/kg, dok je cena na zelenim pijacama varirala od 150 do 260 din/kg. 

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica