Mesečni pregled cena voća za oktobar

Mesečni pregled cena voća za oktobar

U oktobru na pijačnim tezgama u Srbiji dobra je bila ponuda jabuka i krušaka, a pala je ponuda grožđa i šljiva.

 Mesečni pregled cena voća za jul - © Pixabay

 

Na pijacama u Srbiji tokom oktobra najveća ponuda je bila jabuka i krušaka. Bolja je bila i ponuda južnog voća. Slabija je bila ponuda breskvi, nektarina, šljiva i grožđa.

Cena jabuka je nešto niža, pa su tako cene na kvantašima bile u okvirima od 30 do 40 din/kg, a na zelenim pijacama od 50 do 80 din/kg.

Cene krušaka su tokom oktobra porasle na zelenim i na kvantaškim pijacama, u odnosu na prethodni mesec. Cena u veleprodaji se kretala od 70 do 100, a u maloprodaji od 80 do 120 din/kg.

Tokom ovog meseca sortiment grožđa je bio slabiji u odnosu na prethodni mesec a cene su porasle. Veleprodajna cena kretala se od 80 do 100 dinara po kilogramu. Cene u maloprodaji su se kretale od 120 do 150 din/kg. 

Na kvantaškim pijacama u Srbiji cena breskvi i nektarina je  opet porasla i najčešće se kretala od 80 do 120 din/kg. Na zelenim pijacama su cene takođe skočile pa su se ovi proizvodi najčešće mogli pazariti po ceni od 100-150 din/kg.

Šljiva se na kvantašima najčeće mogla pazariti po ceni istoj ceni kao i u septembru od 40, dok je na zelenim pijacama malo poskupela pa je varirao iznos od 50 do 100 din/kg.

U veleprodaji mandarina se prodavala za 90 din/kg dok je u maloprodaju cena u proseku iznosila 120 din/kg.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po nižoj ceni od septembarske, od 90 do 180 din/kg, a na zelenim pijacama cena je cena je takođe pala i kretala se od 100 do 200 din/kg.

Na kvantašima kupci su za limun trebali da izdvoje manje novca u odnosu na avgust i septembar. Najčešća cena je bila 90 din/kg, dok je najčešća cena na zelenim pijacama takođe pala i iznosila je 150 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica