Mesečni pregled cena voća za mart

Mesečni pregled cena voća za mart

Zbog loših vremenskih uslova i otežanog skladištenja, zabeležena je nešto lošija ponuda voća u odnosu na februar.

Mesečni pregled cena voća za mart

Kao i prethodnog meseca u ponudi voća dominirali su citrusi i ostalo južno voće. Ponuda jabuke, kruške, suve smokve, suve šljive, oraha i lešnika bila je nešto slabija. Na pojedinim tezgama su se mogle pazariti sveže jagode, šljive i grožđe.

Prodajna cena jabuke je na kvantašima najčešće iznosila 80 din/kg. Na zelenim pijacama se jabuka najčešće mogla pazariti po ceni od 80 do 150 din/kg. To ukazuje na blagi rast cene u odnosu na prethodni period.

Kruška se tokom marta na kvantašima mogla pazariti po ceni od 115 do 170 din/kg. U maloprodaji je dominirao iznos od 200 din/kg.

Južno voće

Što se južnog voća tiče zabeležena je ponuda: pomorandže, limuna, banane, mandarine, grejpfruta, ananasa, nara i kivija.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 65 do 120 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirala cena od 120 din/kg.

Za limun su kupci na kvantašima trebali da izdvoje najčešće od 120 do 150 din/kg, dok je najčešća cena na zelenim pijacama varirala od 150 do 160 din/kg.

Veleprodajna cena mandarine iznosila je 130 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos 150 din/kg.

Cena banane bila je viša u odnosu na februar, pa je na kvantašima varirao iznos od 130 do 160 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirao iznos od 170 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.