Mesečni pregled cena voća za jul

Mesečni pregled cena voća za jul

Tokom jula meseca prvi put se na pijačnim tezgama pojavila jabuka, a u odnosu na jun bolja je bila ponuda kruške, maline, kupine, šljive, breskve, kajsije i nektarine. Slabija je bila ponuda trešnje i ribizle u odnosu na jun.

Mesečni pregled cena voća za jul - © Pixabay

Uobičajena je bila ponuda južnog voća. Poseta kupaca bila je slabija posebno u poslednjih desetak dana jula. Veleprodajna cena maline bila je 200 din/kg, dok je na zelenim pijacama proteklog meseca iznos varirao od 180 din/kg do 400 din/kg.

Cena breskve i nektarine se na kvantašima najčešće kretala od 50 do 60 din/kg. Na zelenim pijacama su se ovi proizvodi najčešće mogli pazariti po ceni od 80 din/kg. Tto ukazuje na pad u odnosu na predhodni mesec.

Kruška se tokom jula na kvantašima mogla pazariti po ceni od 60 do 100 din/kg. U maloprodaji je iznos najčešće varirao od 100 do 150 din/kg.

Za višnju su kupci na kvantašima trebali da izdvoje 70 din/kg, dok je na zelenimm pijacama cena najčešće iznosila 100 din/kg.

Cena šljive se na kvantašima kretala od 30 do 60 din/kg, dok je na zelenim pijacama varirao iznos od 40 do 80 din/kg.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 100 do 150 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirala cena od 150 din/kg, što ukazuje na pad u odnosu na jun.

Za limun su kupci tokom jula na kvantašima trebali da izdvoje najčešće od 180 do 250 din/kg, dok je najčešća cena na zelenim pijacama varirala od 250 do 300 din/kg. To ukazuje na rast cene u odnosu na predhodni mesec.


Veleprodajna cena banane iznosila je 90 din/kg, a maloprodajna 120 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica