Mesečni pregled cena voća za februar

Mesečni pregled cena voća za februar

Tokom februara je nastavljen trend dobre ponude voća na pijačnim tezgama prvenstveno zbog povoljnih vremenskih prilika.Promet poljoprivrednih proizvoda bio je nešto slabiji u odnosu na prethodni mesec.

Mesečni pregled cena voća - © Pixabay

Ponuda jabuke, kruške, suve smokve, suve šljive, oraha i lešnika bila je nešto slabija. Na pojedinim tezgama su se mogli pazariti sveže jagode i grožđe iz uvoza.

Prodajna cena jabuke je na kvantašima najčešće iznosila 65 din/kg. Na zelenim pijacama se jabuka najčešće mogla pazariti po ceni od 80 din/kg. To ukazuje na blagi rast cene u odnosu na januar.

Kruška se tokom februara na kvantašima mogla pazariti po ceni od 150 din/kg, što ukazuje na rast u odnosu na prethodni mesec. U maloprodaji je dominirao iznos od 200 din/ kg.

Što se južnog voća tiče najzastupljeniji su bili: pomorandža, limun, banana, mandarina, grejpfrut, nar i kivi.

Veleprodajna cena mandarine varirala je od 120 do 150 din/kg. Na zelenim pijacama je varirao iznos od 130 do 160 din/kg. To ukazuje na blagi rast cene u odnosu na prošli mesec.

Cena banane bila je, takođe, viša u odnosu na januar, pa je na kvantašima dominirao iznos od 130 din/kg, a na zelenim pijacama iznos od 140 din/kg.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 80 do 100 din/kg. Na zelenim pijacama je cena varirala od 80 od 120 din/kg. Kupci su za limun na kvantašima trebali da izdvoje najčešće 120 din/kg, dok je najčešća cena na zelenim pijacama iznosila 150 din/kg. 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.