Mesečni pregled cena voća za avgust

Mesečni pregled cena voća za avgust

U avgustu mesecu na pijačnim tezgama u Srbiji pojavile su se crne i bele sorte grožđa. Bila je bolja ponuda jabuka, šljiva i krušaka, a nastavljena je i dobra ponuda breskvi, nektarina i kupina. Slabija je bila ponuda malina i kajsija, a južnog voća uobičajena.

 Mesečni pregled cena voća za jul - © Pixabay

Tokom ovog meseca u ponudi je bilo crnog i belog grožđa. Njihova veleprodajna cena kretala se od 70 do 100 dinara po kilogramu. Cene u maloprodaji su bile znatno više i uglavnom su se kretale od 150 din/kg.  

Na kvantaškim pijacama u Srbiji cena breskve i nektarine se najčešće kretala od 50 do 80 din/kg. Na zelenim pijacama su se ovi proizvodi najčešće mogli pazariti po ceni od 80-100 din/kg, što ukazuje na rast u odnosu na jul.

Za rane sorte jabuka na kvantašima je trebalo izdvojiti između 45 i 60 dinara za kilogram, dok je na zelenim pijacama cena varirala od 40 do 120 dinara po kilogramu.

Cene krušaka su tokom avgusta bile niže nego u julu, pa je najčešća cena u veleprodaji bila 60, a u maloprodaji 100 din/kg. Šljiva se na kvantašima mogla pazariti od 20 do 80, dok je na zelenim pijacama varirao iznos od 30 do 80 din/kg.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 110 do 150 din/kg, a na zelenim pijacama cena je iznosila 150 din/kg. Na kvantašima kupci su za limun trebali da izdvoje najčešće od 180 do 270 din/kg, dok je cena na zelenim pijacama varirala od 250 do 300 din/kg. 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica