Mesečni pregled cena voća za april

Mesečni pregled cena voća za april

Tokom Aprila meseca, po prvi put ove sezone, pojavila se jagoda uglavnom iz uvoza i to iz Grče i Turske.

Mesečni pregled cena voća za april - © Pixabay

Uobičajena je bila ponuda južnog voća, dok je ponuda i sortiment jabuka bili slabiji u odnosu na mart. Poseta kupaca bila je bolja, pa je i promet poljoprivrednih proizvoda bio obimniji.

Veleprodajna cena jagode varirala je od 180 do 250 din/kg, dok je na zelenim pijacama proteklog meseca dominirao iznos od 350 din/kg.

Cena jabuke je na kvantašima najčešće varirala od 75 do 80 din/kg. Na zelenim pijacama se jabuka najčešće mogla pazariti po ceni od 100 din/kg.

Kruška se proteklog meseca na kvantašima mogla pazariti po ceni od 135 do 180 din/kg. U maloprodaji je dominirao iznos od 200 din/kg, kao i tokom marta.

Kod južnog voća je dominirala ponuda pomorandže, limuna i banane, dok je slabija bila ponuda mandarine, grejpfruta, ananasa, nara i kivija.

Promet pomorandže se na kvantašima odvijao po ceni od 100 do 120 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirala cena od 120 din/kg.

Za limun su kupci tokom aprila na kvantašima trebali da izdvoje najčešće od 120 do 150 din/kg, dok je najčešća cena na zelenim pijacama varirala od 150 do 160 din/kg.

Cena banane je na kvantašima najčešće iznosila 130 din/kg, dok je na zelenim pijacama varirao iznos od 150 do 160 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.