Mesečni pregled cena povrća za septembar

Mesečni pregled cena povrća za septembar

Tokom čitavog meseca bogata je bila ponuda povrća, a naročito krompira, kupusa, krastavca salatara i kornišona, paradajza, patlidžana, šargarepe, paprika i tikvica.

Mesečni pregled cena povrća za septembar - © Pixabay

 

Tokom septembra ponuda krastavca kornišona je bila dobra, a cena se kretala od 70 u veleprodaji do 100 din/kg u maloprodaji.

Prodaja crnog luka se na zelenim pijacama odvijala po ceni od 60 din/kg, dok je na kvantašima cena iznosila 40 din/kg.

U veleprodaji kupci su za krompir trebali da izdvoje 35 din/kg, dok je u maloprodaji iznos bio 50 dinara po kilogramu.

U toku Septembra zabeležena je dobra ponuda paprike,ali su se cene često menjale. Cene na kvantašima su se kretale između 50 i 70 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena varirala od 60 do 120 din/kg.

Ponuda paradajza je bila dobra, ali su cene bile više u odnosu na prethodni mesec. Na zelenim pijacama prodavao se za 100 din/kg, a cena na kvantašima kretala se od 60 do 100 din/kg.

Bolja je ponuda šargarepe u septembru nego u avgustu. Prosečna cena u veleprodaji je bila 70 dinara, dok je u maloprodaji cena iznosila 100 dinara po kilogramu, kao i u avgustu.


Cena kupusa je pala usled povećane ponude. Najčešća cena na kvantašima je bila 20 din/kg, a na zelenim pijacama 50 din/kg.

Bolja ponuda i niže cene patlidžana zabeležene su tokom ovog meseca na pijacama u Srbiji. Na kvantašu cena se kretala od 25 do 30, a na zelenoj pijaci od 40 do 70 din/kg.

Dobra ponuda i kvalitet tikvica nastavljeni su i tokom ovog perioda na kvantaškim i zelenim pijacama. Veleprodajna cena bila je 30, dok je maloprodajna iznosila 50 din/kg.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica