Mesečni pregled cena povrća za oktobar

Mesečni pregled cena povrća za oktobar

Celog oktobra ponuda povrća je bila dobra, a naročito krompira, kupusa, krastavca kornišona, paradajza, patlidžana i paprika. Međutim, iako je u toku sezona pripreme zimnice, promet ovog povrća je bio slabiji u odnosu na prethodni mesec.

Mesečni pregled cena povrća za septembar - © Pixabay

 

Zbog povoljnih vremenskih prilika, na pijacama i dalje ima boranije u ponudi. U maloprodaji prosečna cena je 150 dok je u veleprodaji 100 dinara za kilogram.

Tokom oktobra dobra je bila ponuda krastavca kornišona kao i pretnodnog meseca, a cena se kretala od 50 u veleprodaji do 150 din/kg u maloprodaji.

Veleprodaja crnog luka se odvijala po ceni od 50 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena iznosila 60 din/kg.

U veleprodaji kupci su za krompir trebali da izdvoje 30 do 40 din/kg, dok je u maloprodaji iznos i ovog meseca bio 50 dinara po kilogramu.

U toku oktobra zabeležena je dobra ponuda paprike, kao i prethodnog meseca, ali su se cene često menjale. Cene na kvantašima su se kretale između 80 i 120 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena varirala od 120 do 200 din/kg.

Ponuda paradajza je bila dobra, ali su cene nastavile da rastu. Na zelenim pijacama cena se kretala od 120 do 180 din/kg, a cena na kvantašima kretala se od 70 do 120 din/kg.

Dobra je bila ponuda šargarepe u Oktobru. Prosečne cene se nisu menjale, u veleprodaji je bila 70 dinara, dok je u maloprodaji cena iznosila 100 dinara po kilogramu.

Ponuda kupusa je bila bolja u odnosu na septembar. Najčešće cena se nisu menjale. Na kvantašima je bila 20 din/kg, a na zelenim pijacama od 30 do 50 din/kg.

Dobra ponuda patlidžana zabeležena je tokom ovog meseca na pijacama u Srbiji. Na kvantašu prosečna cena je iznosila 30, a na zelenoj pijaci 50 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica