Mesečni pregled cena povrća za maj

Mesečni pregled cena povrća za maj

Tokom maja meseca na zelenim pijacama najzastupljeniji su bili mladi krompir, šargarepa, crni luk, beli luk, praziluk, zelen, kupus, spanać, mladi crni luk, mladi beli luk, rotkvica, krastavac salatar, tikvica i zelena salata.

Mesečni pregled cena povrća za maj - © Pixabay

U poslednjih desetak dana je zabeležena bolja ponuda paradajza, paprike, karfiola, brokolija i patlidžana. Sporadična je bila prodaja boranije i graška.

Promet crnog luka se na kvantašima odvijao po dominantnoj ceni od 40 do 50 din/ kg, dok je na zelenim pijacama cena varirala od 50 do 60 din/kg.

Dominantna cena šargarepe je na kvantaškim pijacama proteklog meseca iznosila 30 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos od 50 din/kg.

Za mladi krompir su kupci u veleprodaji trebali da izdvoje 70 din/kg, dok je u maloprodaji to iznosilo 100 din/kg.

Cena kupusa je na kvantašima najčešće bila 80 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos od 100 din/kg. To ukazuje na značajan rast cene u odnosu na prethodni mesec.

Bolja ponuda krastavca salatara evidentirana je u odnosu na april. To je uticalo na pad cene. U veleprodaji je varirala od 40 do 120 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogao pazariti najčešće po ceni od 100 do 150 din/kg.


Ponuda paradajza proteklog meseca, takođe, je bila bolja, što je uslovilo pad cene ovog proizvoda. Na kvantašima se mogao pazariti po ceni od 130, dok je na zelenim pijacama iznos varirao od 150 do 200 din/kg.

Dobra je bila ponuda spanaća čitavog meseca. Veleprodajna cena je iznosila od 60 din/kg. Na zelenim pijacama cena je najčešće iznosila 100 din/kg.

Cena paprike je na kvantašima najčešće varirala od 130 do 220 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogla pazariti najčešće ceni od 200 do 250 din/kg.


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica