Mesečni pregled cena povrća za jul

Mesečni pregled cena povrća za jul

Tokom proteklog meseca na pijačnim tezgama u našoj zemlji zabeležena je dobra ponuda povrća.

Mesečni pregled cena jul - © Pixabay

Prodaja boranije se na kvantašima odvijala po ceni od 70 do 130 din/kg. Na zelenim pijacama je iznos varirao od 100 do 200 din/kg.

Cena kupusa je na kvantašima varirala najčešće od 30 do 70 din/kg. Na zelenim pijacama je varirao iznos od 40 50 din/kg.

Bolja ponuda domaćeg krastavca salatara evidentirana je u odnosu na jun. To je uticalo na pad cene. U veleprodaji je dominirao iznos od 40 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogao pazariti najčešće po ceni od 40 do 50 din/kg.

Ponuda paradajza proteklog meseca takođe je bila bolja, što je uslovilo pad cene ovog proizvoda. Na kvantašima se mogao pazariti po ceni od 50 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirao iznos od 80 din/kg.

Prodaja crnog luka se na kvantašima odvijala po dominantnoj ceni od 40 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirala cena od 50 din/kg.

Ponuda šargarepe bila je nešto bolja u odnosu na predhodni period. Na kvantaškim pijacama je proteklog meseca varirala od 40 do 80 din/kg. Na zelenim pijacama je dominirao iznos od 100 din/kg.


Za krompir su kupci u veleprodaji trebali da izdvoje 40 din/kg. U maloprodaji je iznos varirao od 50 do 60 din/kg.

Ponuda dinje i lubenice bila je dosta dobra. Veleprodajna cena je dinje varirala je od 25 do 40 din/kg dok je na zelenim pijacama cena je najčešće iznosila 50 din/kg. Što se lubenice tiče veleprodajna cena varirala je od 10 do 20 din/kg, a maloprodajna je najčešće varirala od 25 do 30 din/kg.

Bolja ponuda paprike uslovila je pad cene. Na kvantašima je najčešće varirala od 50 do 80 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogla pazariti najčešće ceni od 80 do 100 din/kg. 


Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica