Mesečni pregled cena povrća za februar

Mesečni pregled cena povrća za februar

U ponudi povrća  na zelenim pijacama, kao i prethodnih meseci, najzastupljeniji su bili krompir, šargarepa, crni luk, kupus, praziluk, zelen, paštrnak, peršun korenaš i zelena salata.

Krompir - © Pixabay

Slabija je bila ponuda paradajza, krastavca salatara, paprike, karfiola, brokolija, patlidžana i tikvice. Veleprodajna cena krompira je tokom februara varirala od 30 do 40 din/kg. Na zelenim pijacama najčešće je varirao iznos od 40 do 50 din/kg.

Dominantna cena kupusa je na kvantašima bila 30 din/kg. Na zelenim pijacama dominirao je iznos od 40 din/kg.
Prodaja crnog luka se na kvantašima najčešće odvijala po ceni od 30 din/kg, dok je na zelenim pijacama varirala od 40 do 50 din/ kg.

Slaba ponuda paradajza proteklog meseca uslovila je visoku cenu ovog prizvoda. Na kvantašima se mogao pazariti po ceni od 120 do 130 din/kg, dok je na zelenim pijacama dominirao iznos od 200 din/kg.

Prodajna cena paprike bila je viša u odnosu na januar. Na kvantašima je najčešće iznosila od 180 do 200 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogla pazariti po ceni od 250 do 350 din/kg.

Rast cene evidentiran je i kod krastavca salatara proteklog meseca. U veleprodaji je varirala od 180 do 200 din/kg, dok se na zelenim pijacama mogao pazariti najčešće po ceni od 200 do 250 din/kg.

Skuplja je bila i tikvica, pa je na kvantašima dominirao iznos od 150 din/kg, a na zelenim pijacama je najčešće varirao iznos od 180 do 200 din/kg.

Ponuda spanaća bila je na prošlomesečnom nivou. Prodaja se odviijala najćešće po ceni od 100 do 150 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.