Mesečni pregled cena povrća za avgust

Mesečni pregled cena povrća za avgust

Tokom čitavog meseca bogata je bila ponuda povrća, a naročito krastavca salatara, paradajza, patlidžana, paprika i tikvica. Dobra ponuda bila je praćena i dobrom potražnjom, usled početka sezone pravljenja zimnice.

Mesečni pregled cena povrća za jul - © Pixabay

U toku avgusta zabeležena je znatno bolja ponuda paprike, na kvantašima su se prodavale po ceni od 50 do 90 din/kg, dok je na zelenim pijacama varirao iznos od 50 do 150 din/kg. 

Ponuda paradajza je bila bolja. Na zelenim pijacama prodavao se za 60 din/kg, a cena na kvantašima kretala se od 40 do 70 din/kg.

Tokom avgusta smanjivala se ponuda lubenice, tako da je cena porasla. Na kvantašima se prodavala po ceni od 20 do 35, a na zelenim pijacama od 18 do 50 dinara po kilogramu. 

Slabija je bila ponuda šargarepe nego u julu mesecu. U veleprodaji cene se kretala od 70 dinara, dok je maloprodajna cena iznosila 100 dinara po kilogramu. 

Cena kupusa je na kvantašima varirala najčešće od 20 do 50 din/kg, a na zelenim pijacama od 30-70 din/kg.

Prodaja crnog luka se na kvantašima odvijala po ceni od 40 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena iznosila 60 din/kg. 

Za krompir su kupci u veleprodaji trebali da izdvoje 40 din/kg, dok je u maloprodaji iznos bio 50 dinara po kilogramu. 


Bolja ponuda i niže cene patlidžana zabeležene su tokom ovog meseca na pijacama u Srbiji. Na kvantašu cena se kretala od 25, a na zelenoj pijaci od 70 din/kg.

Dobra ponuda i kvalitet tikvica nastavljeni su i tokom ovog perioda na kvantaškim i zelenim pijacama. Veleprodajna cena bila je 30, dok je maloprodajna iznosila 60 din/kg.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica