Da li ste kupili ovo ZDRAVO povrće? Sezona polako GRAŠKA PROLAZI

Da li ste kupili ovo ZDRAVO povrće? Sezona polako GRAŠKA PROLAZI

U protekloj nedelji bila je dobra ponuda povrtarskih kultura na pijacama u Srbiji. Sezona graška polako prolazi pa mu i cena raste.

grašak u mahuni

Ponuda povrća na pijačnim tezgama Kalenić pijace u Beogradu bila je odlična i uglavnom domaće proizvodnje. Rast cene bio je kod graška, jer njegova sezona je pri kraju. Zabeležen je rast jos kod kupusa, crnog luka i praziluka, dok su niže cene bile kod paprika i špargle.

Reporteri iz Leskovca su protekle nedelje evidentirali dalji pad cena krompira mladog, paprike babure, dinje, paprike ljute i šilje, i paradajza.

Što se povrća tiče na zelenoj pijaci u Čačku bolja ponuda lubenice i paprike uslovila je pad cena u odnosu na prethodni period.  Ponuda povrtarskih kultura bila je dobra na ovoj zelenoj pijaci u tokom treće sedmice juna.

Bogata ponuda poljoprivrednih proizvoda karakteristika je proteke sedmice na zelenoj pijaci u Pančevu. Skuplji je bio banana karfiol, a jeftiniji kelj, krastavac salatar, celer, paprika, peršun korenaš i šampinjoni.

Širok spektar povrtarskuh kultura našao se protekle nedelje na prodajnim punktovima kvantaške pijace u Beogradu, ali uprkos tome prodaja je bila slabija od očekivane. Dominirali su sezonski proizvodi uzgajani u Srbiji. Zabeležen je rast cene boranije, karfiola, celera, krastavca salatara, paškanata, peršuna korenaša, spanaća i zelene salate.ž

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica