Cene voća za period 22-29.02.2019.

Cene voća za period 22-29.02.2019.

Na pijacama u Srbiji došlo je do pada cene jagode, suve šljive i do porasta cena banane i mandarine.

Uobičajena ponuda voća bila je u ovom periodu na zelenim pijacama u Beogradu. Nešto viša cena bila je kod banane, kivija, mandarina i nara, dok je pad bio kod ananasa, grejpfruta i mušmula. Ponuda jabuke je bila bolja u odnosu na protekli period na kvantaskoj pijaci. Cene jagode, limuna i suve sljive bile su niže. Za razliku od njih više su bile cene ananasa, banane, crnog groždja, nara i jabuke ostale. Obim prometa bio je malo bolji.

U toku ove nedelje na pijaci u Vranju nije bilo značajnijih promena cena voća, tako da su one uglavnom na nivou od prošle nedelje. U ponudi je sve manje kvalitetnih jabuka iz domaće proizvodnje.

Ponuda voća na zelenoj pijaci u Čačku je dobra. Cena jabuka kretala se od 50 do 60 dinara, a pomorandže od 90 do 100 dinara. Limun se ove sedmice prodavao po ceni od 130 dinara za kilogram, nar po 180 do 190 dinara.

Na zelenoj pijaci u Užicu ponuda južnog voća bila je nešto slabija, a cene su bile nešto više u odnosu na prošlu nedelju. Ponuda jabuke bila je vrlo dobra.

Ove nedelje na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do porasta cena banane i mandarine, dok je zabeležen pad cene pomorandže, kao i prva ponuda grožđa.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica