Cene voća za period 20-24.9.2019.

Cene voća za period 20-24.9.2019.

Ponuda voća je bila uobičajeno dobra za ovaj period godine. Na kvantašu u Beogradu po prvi put se pojavila dunja. Nastavlja se dobra ponuda grožđa. Kruške i dalje drže cenu, a ponuda maline i kupine je izostala.

Na kvantašu u Beogradu, protekle se sedmice u ponudi po prvi put pojavila dunja po ceni od 70 din/kg. Uprkos boljoj ponudi kruške cena je još uvek dosta visoka. Raznovrsnija je bila i ponuda jabuke. Ponuda borovnice je jako slaba, dok je ponuda maline i kupine izostala.

U pogledu cena može se reći da su skuplji bili banana, borovnica, breskva, nektarina. Pad je zabeležen kod pojedinih sorti grožđa, kivija i limuna.

Nastavlja se dobra ponuda grožđa, jabuka, breskve, nektarine i šljive na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Skuplji su bili borovnica i šljiva. Niže su bile cene grejpfruta i limuna u odnosu na predhodni period.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su u odnosu na prethodnu nedelju bili skuplji breskva i nektarina.

Ponuda voća je uobičajeno dobra za ovaj period godine na zelenoj pijaci u Čačku. Još uvek se mogla pazariti borovnica po ceni od 700 din/kg koliko je koštao i orah.

Za breskvu, nektarinu i krušku, kupci su trebali da izdvoje od 70 do 80 din/kg. Dominantna cena limuna iznosila je 240 din/ kg, dok je kod jabuke cena varirala od 50 do 60 din/kg. Šljiva se najčešće mogla pazariti za 40 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica