Cene voća za period 06-10.09.2019.

Cene voća za period 06-10.09.2019.

Protekle nedelje zabeležena je bolja ponuda jabuka, grožđa i šljiva na pijacama u Srbiji.

Zabeležena je bolja ponuda jabuka i grožđa na kvantašu u Beogradu. Do pada cene došlo je kod jabuke Greni Smita, smokve i limuna, dok su skuplji u odnosu na prethodni period bili banana i pomorandža. Protekle sedmice zabeležen je rast cena breskve, grožđa i šljive na kvantaškoj pijaci u Leskovcu.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu skuplja je bila samo breskva. U Čačku je ponuda sezonskog voća bila je dosta dobra. Kod borovnice je dominirao iznos od 700 din/kg. Kod breskve, nektarine i kruške cena je varirala od 70 do 80 din/kg. Jabuka se prodavala po ceni od 50 do 60 din/kg, a šljiva za 40 din/kg.

Dobra je bila ponuda voća na pijačnim tezgama u Loznici. Najprodavanije je bilo grožđe, što je uslovilo pad cena. Za razliku od grožđa skuplji su bili limun, malina i kruška ostala.

Bolja ponuda jabuka na Kalenić pijaci u Beogradu doprinela je padu cena pojedinih sorti. Povećan je i obim ponude grožđa. Došlo je do rasta cene ananasa, kivija i kupina. U Pančevu, je evidentiran rast cena kupine, lešnik i pomorandža. Jeftiniji su bili grejpfrut, grožđe, pojedine sorte jabuke, limun i suva šljiva.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica