Cene voća za period 03-07.05.2019.

Cene voća za period 03-07.05.2019.

Zbog praznika na pijacama u Srbiji bila je slabija ponuda. Takođe, proteklu nedelju obeležila je prodaja prvih trešanja. Zanimljivo je to što su se na nekim tezgama mogle naći samo vezice trešanja koje su prodavane po 50 dinara.

Slabija je bila ponuda jagode zbog praznika na kvantašu u Beogradu. Evidentirana je prva ponuda breskve iz uvoza. Obim prometa bio je manji iz istog razloga. U pogledu cena evidentiran je rast kod ananasa, jabuke ajdared, kivia, lešnika i limuna, dok je cena mandarine bila niža u odnosu na prethodni period. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je u odnosu na predhodnu nedelju bio je skuplji limun. Za razliku od njega zabeležen je pad cena ananasa, jagode i pomorandže.

Ponuda južnog voća bila je nešto slabija na zelenoj pijaci u Užicu što je uslovilo primetan rast cena naročito banana i to za 10-20 din/kg. Niska cena jabuka uz to se odobrava i popust na više od 5 kilograma. Pad potražnje oraha i lešnika. Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cena jagode. Smanjen obim ponude pomorandže na zelenoj pijaci u Loznici uticao je na rast cene. Skuplji je još bio orah. Uprkos boljoj ponudi jagode na pijačnim tezgama u Vranju cena je ostala na prošlonedeljnom nivou.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica