Cene stoke za period 29.09-03.10.2017.

Cene stoke za period 29.09-03.10.2017.

Na stočnim pijacama u Srbiji poskupele krave za klanje, tovne svinje telesne mase preko 120 kg, dok je otkupna cena jagnjadi bila niža.

Rast otkupne cene teladi SM rase, telesne mase do 160 kilograma zabeležen je prošle nedelje u klanicama na području braničevskog regiona. Dominirao je iznos od 360 din/kg. Na stočnoj pijaci u Požarevcu zabeležen je rast cene krava za klanje na dominantnih 160 din/kg. U klanicama na području podunavskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma na 220 din/kg. Na stočnoj pijaci u Somboru su se prodavala tovna junad telesne mase preko 480 kilograma i krave za klanje SM i HF rase. 

Protekle sedmice u Požarevcu zabeležen je rast otkupnih cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u
klanicama braničevskog regiona. Viša je bila otkupna cena tovnih svinja telesne mase preko 120 kilograma i u klanicama na području južno-banatskog okruga. Otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma bila je viša u odnosu na prethodni period u klanicama na području podunavskog regiona.

Rast prodajne cene ovaca evidentiran je protekle nedelje na stočnoj pijaci u Smederevu. Dominirao je iznos od 170 din/ kg. Otkupna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području podunavskog regiona. Najčešće su ih klaničari otkupljivali po ceni od 260 din/kg. Protekle su se nedelje na stočnoj pijaci u Somboru mogli pazariti jagnjad, jarad i ovce. Prodajne cene bile su nepromenjene u odnosu na treću sedmicu septembra.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica