Cene stoke za period 11-15.08.2017.

Cene stoke za period 11-15.08.2017.

U nedelji za nama došlo je do pada cene bikova, junadi, prasadi i ovaca, ali su jagnjad i krmače poskupele.

 

Do pada cene bikova simentalske rase i junadi težine 350-480 kilograma došlo je u klanicama na području Vranja. Na stočnoj pijaci ovog grada, što se goveda tiče, bilo je jedino prometa teledi mase od 80-160 kg, koja su ce prodavala po nepromenjenim cenama u odnosu na prošlu nedelju. Telad simentalske rase težine 80-160 kilograma bila su u otkupu jeftinija u klanicama podunavskog regiona nego prošle nedelje. Tokom ove nedelje izostala je ponuda goveda na stočnoj pijaci ovog kraja. U Požarevcu na stočnoj pijaci došlo je do pada cene kod junadi, krava za klanje i teladi simentalske rase, dok se u klanicama ovog kraja otkup svih kategorija goveda vršio po istim cenama kao i prethodne nedelje.

Ponuda svinja na stočnoj pijaci u Čačku je dobra. Cena prasadi je pala i kretala se od 240 do 260 dinara. Dominantna cena prasadi do 15 kg je bila 260, dok je kod prasadi od 16 do 25 kilograma dominirao iznos od 250 dinara po kilogramu. Rast cena zabeležen je kod krmača za klanje, dok je cena tovljenika ista kao i prošle nedelje. Pad otkupne cene krmača za klanje zabeležen je u klanicama braničevskog kraja. Bilo je otkupa prasadi i tovljenika, ali su cene bile na nivou od prethodnog perioda. Prosečna ponuda prasadi i tovljenika bila je na stočnoj pijaci u Požarevcu, a cena nepromenjena.

Otkupna cena jagnjadi bila je viša u klanicama na području Podunavlja, dok je niža bila cena ovaca i iznosila je 150 dinara po kilogramu. Poskupljenje jagnjadi evidentirano je i u Kraljevu na stočnoj pijaci. Otkupa jagnjadi bilo je u klanicama na području ovog grada, ali cena je ostala na prošlonedeljnom nivou od 240 din/kg. Protekle sedmice na stočnoj pijaci u Obrenovcu evidentirana je dosta slaba ponuda i prodaja jagnjadi, a dominantna cena bila je niža u odnosu na prvu sedmicu avgusta i iznosila je 270 din/kg. Na tržištu dviski, šiljezadi i ovaca nije bilo promene u odnosu na prethodni period. Izostala je prodaja ovnova za priplod, jaradi i koza. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica