Cene stoke za period 04-08.08.2017.

Cene stoke za period 04-08.08.2017.

Na stočnim pijacam širom Srbije tokom protekle nedelje zabeležen je pad cena teladi i prasadi, dok su cene šilježadi bile više.

U klanicama na području braničevskog regiona zabeležen je pad otkupne cene teladi simentalske rase telesne mase do 160 kilograma na 350 din/kg. Tovna junad telesne mase preko 480 kilograma bila su jeftinija u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Novom Sadu. U klanicama na području šumadijskog regiona niža je bila otkupna cena krava za klanje simentalske rase, pošto je dominirao iznos od 160 din/kg. Više su bile otkupne cene teladi telesne mase do 160 kilograma i tovnih bikova teških preko 500 kilograma u klanicama na području podunavskog regiona.

Prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma i krmače za klanje su protekle nedelje bile jeftinije na pijaci žive stoke u Kragujevcu. Na pijaci žive stoke u Požarevcu zabeležen je pad obe kategorije prasadi i tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma. Rast prodajne cene prasadi na 280 din/ kg zabeležen je protekle sedmice na stočnoj pijaci u Kraljevu. Otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma bila je viša u klanicama na području nišavskog regiona. U klanicama na području podunavskog regiona evidentiran je pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na 250 din/kg.

Rast dominantne otkupne cene šilježadi na 200 din/kg zabeležen je u klanicama na području braničevskog regiona. Kod ovaca je dominirao iznos od 120 din/kg, a kod šilježadi iznos od 180 din/kg. Ovce su protekle sedmice bile skuplje na pijaci žive stoke u Novom Sadu. Na pijiaci žive stoke u Čačku mogle su se pazariti jedino ovce po dominantnoj ceni od 150 din/kg. Jagnjad i ovce bili su skuplji tokom prve sedmice avgusta na pijaci žive stoke u Nišu. Rast prodajne cene jagnjadi evidentiran je i na stočnoj pijaci u Smederevu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica