Cene povrća za period 17-21.05.2019.

Cene povrća za period 17-21.05.2019.

Protekle nedelje na zelenim i kvantaškim pijacama u Srbiji niže su bile cene karfiola i crnog luka, dok je rast cena zabeležen kod belog krompira i praziluka.

Na kvantašu u Beogradu bila je dosta dobra ponuda kupusa, mladog krompira, krastavca salatara, zelene salate, spanaća i paradajza na prodajnim punktovima. Tražnja je bila prosečna. Pad cena zabeležen je kod celera, krastavca salatara, kupusa, mladog crnog luka, čeri paradajza i zelene salate. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili brokoli, karfiol, crni luk, krompir, patlidžan i tikvice.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležen rast cena krastavca, praziluka, šargarepe i krompira, a pada cene karfiola, spanaća i paškanata u odnosu na prethodni period. Što se zelene pijace u Leskovcu tiče evidentiran je rast cena krastavca, crvenog i belog krompira i praziluka, dok su niže cene mladog krompira i paprike.

Na zelenoj pijaci u Užicu ponuda i kvalitet povrća bili su dobri na pijačnim tezgama. Cena belog luka bila je niža za 10%. Šargarepa, krompir i crni luk imali su neuobičajeno visoku cenu. Niže su još bile cene krompira mladog, kupusa, paprike ljute i paprike ostale na pijaci u Vranju. Za razliku od njih skuplja je bila cvekla u odnosu na prethodnu sedmicu.

Na zelenoj pijaci u Čačku brokoli i karfiol prodavali su se za 250 din/kg, tikvice i krompir po ceni od 60 do 70 din/kg. Cena mladog krompira je varirala od 170 do 190 din/kg, a paradajza od 150 do 220 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica