Cene povrća za period 10-14.05.2019.

Cene povrća za period 10-14.05.2019.

Proteklu nedelju na pijacama u Srbiji obeležila je pojava domaćeg brokolija, ali i rast cena kod crnog luka i šampinjona.

Pojavom domaćeg brokolija na prodajnim punktovima na kvantašu u Beogradu pala je cena, pa se ovo povrće moglo pazariti za 120 din/kg. Niže su bile cene još kod boranije, kelja, mladog kupusa, paradajza i paprike šilje u odnosu na prvu sedmicu maja.

Za razliku od njih više su bile cene blitve, celera, dinje, krastavca salatara, krompira, patlidžana, paškanata, peršuna korenaša, tikvice i zelene salate. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu jeftiniji su bili crni luk i paškanat. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili cvekla, krastavac salatar, karfiol, praziluk i šaragarepa.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu niže su bile cene kupusa, praziluka i spanaća, a domaći karfiol se mogao kupiti po ceni od 150 din/kg. Na pijaci u Loznici je bila bogata ponuda sezonskog povrća. Jeftiniji su bili krastavac salatar i tikvica u odnosu na prethodni period. Što se povrća na zelenoj pijaci u Vranju tiče tamo je došlo do pada cene paradajza, paprike ostale, spanaća i tikvice, a do rasta cene belog luka. Ponuda je bila dobra, dok je obim tražnje bio slabiji u odnosu na prethodni period.

Ponuda povrća bila je zadovoljavajuća na zelenoj pijaci u Pančevu. Skuplji su bili crni luk i šampinjoni. Pad cena je evidentiran kod krastavca salatara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica