Cene povrća za period 03-07.05.2019.

Cene povrća za period 03-07.05.2019.

Proteklu sedmicu obeležila je bolja ponuda krastavca salatara ali i prodaja mladog krompira i zelene salate.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu bolja ponuda krastavca salatara tokom prve sedmice maja uslovila je značajan pad cene. Slična je situacija i kod mladog kupusa i mladog krompira. Bolja ponuda domaćeg karfiola uticala je na pad cene ove povrtarske kulture. Jeftiniji su bili još brokoli, cvekla, mladi beli luk, mladi crni luk, paprika babura, paprika šilja, paradajz, tikvice i zelena salata. Za razliku od njih više su bile cene praziluka, šargarepa i zeleni.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je u odnosu na predhodnu nedelju zabeležen je pad cena kod karfiola, mladog krompira, mladog kupusa, paprike, paradajza i praziluka.

Cene povrća na zelenoj pijaci u Užicu bile su stabilne i dosta visoke za ovaj period. Krastavac salatar i mladi krompir bili su jeftiniji u odnosu na predhodni period. Crni luk, beli luk i šargarepa su imali dobru tražnju uprkos slabijem kvalitetu. Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cena mladog krompira, luka, paprike, tikvica i paradajza. Skuplji su bili paškanat i spanać.

Na zelenoj pijaci u Loznici skuplji su bili ren, rotkvica i paradajz. Za razliku od njih niže su bile cene kelja, krastavca salatara, mladog krompira, mladog kupusa, mladog crnog luka, ljute paprike, tikvice i zeleni. Na pijačnim tezgama u Vranju niže su bile cene krastavca salatara, paprike babure, paprike ostale i tikvice u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica