Cene povrća za period 21-25.04.2017.

Cene povrća za period 21-25.04.2017.

Na zelenim pijacama u Srbiji više su bile cene paprike, ali i mladog belog luka.

 

Na kvantašu u Begradu ponuda povrća bila je slabija protekle nedelje. U prodaji se pored belog mladog krompira, koji se prodavao po ceni od 100-120 din/kg, pojavio i crveni, koji je nešto skuplji. Zato je dominantna prodajna cena iznosila 160 din/kg. Bilo je, takođe, u ponudi i domaćeg brokolija i to po ceni od 260 do 300 din/kg. Zabeležena je prodaja domaćeg karfiola koji je koštao 180 din/kg. Kada je reč o ostalim cenama, zabeležen je rast kod mladog belog i crnog luka, boranije, cvekle, patlidžana, rotkvice, praziluka i spanaća. Za razliku od njih, niže su bile cene tikvica, paradajza, krastavca salatara i šampinjona.

Na zelenoj pijaci u Čačku je ponuda povrća bila dobra. Cvekla se prodavala po ceni od 30 do 50 din/kg, a krompir od 30 do 40 din/kg. Ponuda paprika bila je solidna za ovo doba godine, a njena dominantna cena iznosila je 400 din/kg. Prodaja ostalih povrtarskih kultura odvijala se po cenama od  prošle nedelje.

U Vranju je na zelenoj pijaci došlo do pada cene paradajza, mladog kupusa, ljute paprike i paprike ostale. Skuplji su u odnosu na proteklu sedmicu bili mladi krompir i mladi beli luk. Ponuda svih povrtarskih kultura bila je na prošlonedeljnom nivou. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica