Bolja ponuda domaćeg belog i crnog grožđa | Cene voća

Bolja ponuda domaćeg belog i crnog grožđa | Cene voća

U nedelji za nama na pijacama širom Srbije zabeležena je bolja ponuda domaćeg grožđa.

 

Nastavljena je odlična ponuda breskvi, nektarina, šljiva i krušaka na Kalenić pijaci u Beogradu. Ponuda grožđa je bolja, a polako se popravlja i ponuda jabuka. Niže cene su zabeležene kod breskve, jabuke ostale, kruške, kupine, maline, sveže smokve i nektarine. Viša cena zabeležena je jedino kod šljive. Standardna je bila ponuda voća na zelenoj pijaci u Čačku. Dominantne cene voća bile su na prošlonedejnom nivou. Što se povrća tiče jeftiniji su bili dinja i paprika šilja.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu protekle nedelje zabeležen je pad cena breskve, nektarine, grožđa, nektarine i dinje. Na pijaci u Pančevu ponuda voća i povrća bila je dobra u ovom gradu. Niže su bile cene ananasa, breskve, banane, grejpfruta, grožđa, kivija, kupine i maline.

U periodu od 10. do 16. avgusta ponuda voća bila je prosečna na pijačnim tezgama u Zaječaru. Jeftiniji su bii banana i breskva. Skuplji je jedino bio limun.

Na kvantašu u Beogradu je zabeležena prva ozbiljnija ponuda domaćeg belog i crnog grožđa po ceni od 100 din/kg. Bolja je bila ponuda kruške ostale, što je uslovilo pad cene. Skuplji su u odnosu na prethodnu nedelju bili borovnica, breskva, kupina i pomorandža.

Na kvantašu u Nišu nedelju za nama obeležio je rast cena jabuke i kruške.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica