Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2017. godini

Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2017. godini

Sigurno su mnogi od vas razmišljali o tome na koji način bi svoje imanje, proizvode sa njiva, iz bašta i voćnjaka ili veštine u kuhinji mogli da unovče i pretvore u neku vrstu turističke ponude. Ukoliko još posedujete i objekte ili neku drugu vrstu smeštajnih kapaciteta koji mogu da posluže u turističke svrhe, definitivno će vas zanimati kreditni podsticaji za registrovana poljoprivredna gazdinstva koja žele da se bave turizmom.
 

Etno selo - ©Wikipedia.org 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje turističke ponude u 2017. godini. U okviru njega predviđena je dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Za ove subvencije će poljoprivrednici moći da konkurišu u 2017. godini

Pravo na korišćenje ovih sredstava imaju privredna društva koja su registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju.
 

Etno selo - ©Wikipedia.org 

Zahtev za korišćenje kreditnih sredstava sa traženom dokumentacijom dostavlja se Sektoru za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2017. godine.

Subvencije za poljoprivrednu mehanizaciju

Krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva je 1. decembar 2017. godine. Informacije o konkursu i obrazac zahteva za korišćenje kreditnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica