Koliko košta kilogram čačanskog pečenja u Beogradu?

Koliko košta kilogram čačanskog pečenja u Beogradu?

Veliki deo Novobeograđana uoči praznika i slava kupuje praseće i jagnjeće pečenje iz Čačka. A kako bi dobili najukusnije meso iz ovog područja dovoljno je da prošetaju do Bloka 44.

Uoči pravoslavne slave Svetog Jovana Krstitelja, kada smo se i zatekli ovde, nije bilo dovoljno pečenja za one koji nisu ovu gurmansku poslasticu naručili unapred.

„Slavimo Svetog Jovana, naručio sam 2kg mesa, mislim da će nam biti dovoljno, oko 300 grama ide po čoveku, a ovo je i malo više…“, rekao je jedan od građana koga smo sreli ispred pečenjare.

 

Praseće pečenje © Agromedia

 

„Ja kupujem ovde redovno, po preporuci sam prvi put došla, zadovoljna sam, preporučujem i prijateljima i svi dolaze, čak i gosti koji iz drugih blokova dođu kod mene na slavu pitaju gde sam kupila meso, rekla je jedna od žiteljki Bloka 44 i dodala da ovde dolazi jer je pečenje jeftinije u odnosu na druge pečenjare.

Koliki je promet ovih dana pitali smo zaposlenu u čačanskoj pečenjari Milanku Tomić?

Za vreme praznika ima posla, iako je prošla Nova godina i Božić, sad ide slava Sv. Jovan, ima ljudi, poručuju, više za porodični ručak nego za neko veće slavlje. Prodajemo jagnjetinu i prasetinu, za praznike se više prodaje prasetina, mada ima i jednog i drugog, sve zavisi od ukusa. Pečenje se peče na drva u peći i dolazi iz Čačka u Beograd, od 2015. smo u Bloku 44“, kaže Milanka.


Pečeni prasići težine između 10 i 15 kilograma svakodnevno prelaze put od Čačka do Beograda. Za kilogram pečenja iz Čačka treba izdvojiti 1150 dinara.

Sagovornica:

Milanka Tomić


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica