PALA CENA jagnjadi | Cene stoke

PALA CENA jagnjadi | Cene stoke

Jagnjad je u gotovo celoj Srbiji jeftinija nego u proteklom periodu. Sa druge strane, junad je poskupela. U nastavku pročitajte sve cene stoke u Srbiji.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

Protekle je nedelje bila niža otkupna cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma. Više otkupne cene bile su tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma.

U Smederevu je protekle nedelje bila viša otkupna cena tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma u klanicama na području podunavskog regiona. Dominantna cena ove kategorije goveda iznosila je 270 dinara za kilogram žive mere.

U klanicama na području Loznice zabeležen je rast otkupnih cena tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma. Kao i krava za klanje SM rase, jer je dominantna cena junadi iznosila 240 din/kg. Kod krava za klanje iznos je bio od 180 din/kg. Najčešća otkupna cena tovne junadi SM rase telesne mase preko 480 kilograma i tovnih bikova SM rase mase preko 500 kilograma iznosila je 250 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Otkupna cena krmača za klanje bila je viša u odnosu na poslednju sedmicu novembra u klanicama na području južnobanatskog regiona. Dominirao je iznos od 140 din/kg.

U Kikindi je uočen rast otkupne ceni prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i pad otkupnih cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma. Dominantna cena prasadi iznosila je 230 din/kg, kod tovnih svinja dominirao je iznos od 190 din/kg, a kod krmača za klanje iznos od 140 din/kg.

U klanicama na području šumadijskog regiona došlo je do rasta otkupnih cena obe kategorije tovnih svinja (180 i 150 din/kg) i krmača za klanje (140 din/kg), dok je u istom periodu bila niža otkupna cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma, jer je dominirao iznos od 220 din/kg.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Pad cene jagnjadi i rast cena dviski i ovnova za priplod karakteristika je stočne pijace u Kragujevcu tokom prve sedmice decembra. Za jagnjad su kupci trebali da izdvoje 310 din/kg, za dviske 160 din/kg, a za ovnove 40.000 dinara po grlu.

U klanicama na području šumadijskog regiona niža je bila otkupna cena jagnjadi, jer je dominirao iznos od 320 din/kg. U klanicama na teritoriji Loznice zabeležen je rast otkupnih cena jagnjadi i ovaca, pošto je dominantna otkupna cena jagnjadi iznosila 300 din/kg, a kod ovaca 140 din/kg.

U Smederevu je protekle sedmice došlo do rasta otkupne cene šilježadi. Dominantna cena dostigla je iznos od 230 din/kg. Pad otkupne cene jagnjadi u klanicama na području Šapca u odnosu na prethodni period. Dominirao je iznos od 160 din/kg.

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti