Telad SM rase ponovo poskupela | Cene stoke

Telad SM rase ponovo poskupela | Cene stoke

Cene žive stoke su tokom prethodne nedelje porasle! Skuplja je telad SM rase, tovni bikovi, prasad i jagnjad. Tako je za telad trebalo izdvojiti i do 480 dinara po kilogramu, a za prasad 230 dinara. Pogledajte kako su se kretale cene ostale stoke.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

U Požarevcu je protekle sedmice došlo do rasta prodajne cene teladi mase do 160 kilograma na dominantnih 400 din/kg. Za tovnu junad telesne mase od 350 do 480 kilograma kupci su trebali da izdvoje 200 din/kg, dok je cena krava za klanje SM rase ostala na prošlonedeljnih 150 din/kg.

Na području šumadijskog regiona uočen je rast otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma na 240 din/kg. Kao i pad otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma na 400 din/kg. Sa druge strane, ista telad je u raškom regionu koštala 480 din/kg.

U klanicama na području Loznice zabeležen je rast otkupnih cena tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma na dominantnih 270 din/kg, tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma na 230 din/kg i krava za klanje SM rase na 160 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

U Loznici je zabeležen rast prodajnih cena tovnih svinja i krmača za klanje, i pad cena prasadi u odnosu na prethodni period zabeležen je na stočnoj pijaci u Loznici. Cena tovnih svinja od 80 do 120 kilograma iznosila je 170 din/kg, a mase preko 120 kilograma 140 din/kg. Kod krmača je dominirao iznos od 120 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Obrenovcu evidentiran je rast cene prasadi do 15 kilograma. Dominirao je iznos od 230 din/kg. U istom periodu je nastavljen pad otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u klanicama na području Beograda. Dominirao je iznos od 155 din/kg.

Prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma i obe kategorije tovnih svinja bili su jeftiniji u odnosu na prethodni period na pijaci žive stoke u Kraljevu. Dominantna cena prasadi iznosila je 180 din/kg, dok je kod tovnih svinja cena varirala od 140 do 160 din/kg u zavisnosti od kategorije i kvaliteta grla.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

U sedmici za nama je evidentiran rast dominantne cene jagnjadi na dominantnih 300 din/kg, jaradi na 200 din/kg i dviski na 155 dinara za kilogram žive vage.


Otkupna cena jagnjadi bila je viša i u klanicama na području šumadijskog regiona. Rast otkupne cene ovaca registrovan je tokom protekle sedmice u klanicama na području Loznice. Dominirao je iznos od 130 din/kg. Na pijaci žive stoke u Kraljevu je zabeležen rast dominantne cene jagnjadi na 300 din/kg protekle nedelje.

Cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prethodni period i na pijaci žive stoke u Užicu, jer je dostignut iznos od 280 din/kg. Jarad su u nedelji za nama bila skuplja na pijaci žive stoke u Vranju. Najčešće su se mogla pazariti po ceni od 240 din/kg, a obim ponude i prodaje grla bio je prosečan. Otkupna cena ovaca bila je niža u odnosu na prethodni period u klanicama na području braničevskog regiona.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica