Poskupela prasad i tovne svinje! | Cene stoke

Poskupela prasad i tovne svinje! | Cene stoke

Skuplja prasad i tovne svinje na stočnim pijacama i u klanicama! Pogledajte kako su se kretale ostale cene žive stoke.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

Protekle sedmice na stočnoj pijaci u Užicu poskupela je telad SM rase telesne mase do 160 kilograma (500 din/kg), tovni bikovi SM rase telesne mase preko 500 kilograma (270 din/kg) i krave za klanje SM rase (180 din/kg).

U zlatiborskom regionu zabeležen je rast otkupne cene krava za klanje SM rase na dominantnih 175 din/ kg. U klanicama na području jablaničkog regiona došlo je do rasta otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma na 280 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Vranju se mogla pazariti telad SM rase telesne mase do 160 kilograma po dominantnoj ceni od 420 din/kg. U Požarevcu su se pored teladi SM telesne mase do 160 kilograma mogla pazariti tovna junad telesne mase od 350 do 480 kilograma po dominantnoj ceni od 200 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na pijaci žive stoke u Obrenovcu zabeležen je rast prodajne cene prasadi, a u klanicama na području Beograda bila je viša otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u odnosu na prethodni period.

Prasad je bila skuplja i na pijaci žive stoke u Novom Sadu, jer su se mogli pazariti po ceni od 230 do 240 din/kg. U klanicama na području jablaničkog regiona evidentiran je rast otkupnih cena tovnih svinja i krmača za klanje, pošto su za otkupljene tovne svinje plaćali od 180 do 200 din/kg, a za krmače za klanje 160 din/kg.

Rast otkupnih cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u nedelji za nama evidentiran je i u klanicama na području mačvanskog region. Dominirao je iznos od 160 din/ kg.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Jarad su bila skuplja u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Leskovcu, a dominirao je iznos od 230 din/kg. Pored njih mogli su se kupiti još i jagnjad po ceni od 280 din/kg, ovce po ceni od 130 din/kg i koze po ceni od 120 din/kg.


Prodajna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prethodnu sedmicu na pijaci žive stoke u Nišu, jer se prodaja najčešće odvijala po ceni od 300 din/kg. Obim prodaje bio je vrlo slab.

Na pijaci žive stoke u Čačku došlo je do pada prodajne cene jagnjadi, jer su se grla ove kategorije ovaca najčešće mogla pazariti po ceni od 250 din/kg. Jagnjad su protekle nedelje bila jeftinija i na stočnoj pijaci u Kraljevu, jer su se najčešće mogla pazariti po ceni od 280 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica