Cena teladi SM rase dostigla svoj MAKSIMUM ove godine! | Cene stoke

Cena teladi SM rase dostigla svoj MAKSIMUM ove godine! | Cene stoke

Cena teladi SM rase tokom prethodne sedmice bila je viša nego ikada tokom cele godine. Uz to, poskupela je i tovna junad, kao i prasad. U nastavku pogledajte kako su se kretale cene stoke.

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

Otkupna cena teladi, SM rase, telesne mase do 160 kilograma, dostigla je svoj maksimum ove godine. Dominirao je iznos od čak 590 din/kg. U klanicama podunavskog regiona bila je viša otkupna cena teladi SM rase težine do 160 kilograma (420 din/kg).

Viša je, takođe, bila i otkupna cena tovne junadi SM rase telesne mase do 480 din/kg. Dominirao je iznos od 280 din/kg. Klanice sa područja Kragujevca i okolnih mesta protekle su nedelje po nižoj ceni u odnosu na prethodnu otkupljivale telad SM rase telesne mase do 160 kilograma po dominantnoj ceni od 440 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Požarevcu protekle su se sedmice mogla pazariti telad SM rase telesne mase do 160 kilograma po dominantnoj ceni od 380 din/kg i krave za klanje SM rase po dominantnoj ceni od 140 din/kg.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu došlo je do rasta prodajnih cena prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i krmača za klanje. Za prasad su kupci trebali da izdvoje 230 din/kg, a za krmače 140 din/ kg.

Prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma bila su skuplja u odnosu na drugu sedmicu decembra i na stočoj pijaci u Kraljevu. Mogla su se pazariti za 240din/kg.

Klaničari sa područja Srednjebanatskog regiona po višim su cenama u odnosu na predhodni period plaćali za otkupljene krmače za klanje. Dominirao je iznos od 140 din/kg. Otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma i tovnih svinja telene mase od 80 do 120 kilograma bile su niže u klanicama na području Jablaničkog regiona.

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

U Novom Sadu u periodu od 13. do 19. decembra na pijaci žive stoke u ovo gradu su bila skuplja jagnjad. Dominirao je iznos od 310 din/kg.


Slaba ponuda a nešto veći obim potražnje u odnosu na prethodni period glavni su razlog rasta prodajne cene jagnjadi na pijaci u Obrenovcu. Dominantna cena iznosila je čak 350 din/kg.

U klanicama na području šumadijskog regona viša je bila otkupna cena dviski, jer se otkup najčešće odvijao po ceni od 155 din/kg. Obim otkupa bio je prosečan. Jagnjad su protekle sedmice zbog dosta dobre ponude bila jeftinija i na stočnoj pijaci u Čačku.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica