ITA i Međunarodni poljoprivredni sajam: bogat program i promocija saradnje sa Italijom

ITA i Međunarodni poljoprivredni sajam: bogat program i promocija saradnje sa Italijom

90. jubilarni Međunarodni Sajam poljoprivrede održaće se od 20. do 26.05. ove godine. Zemlja partner Sajma je Italija i to 3. put u poslednjih nekoliko godina.

Antonio Ventreska, direktor beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, napomenuo je da će ove godine biti pokriveno 500 metara kvadratnih sa kolektivnom izložbom zemlje u Hali 1 i tu će biti prisutno 21 italijansko preduzeće. Sve su to vrsna preduzeća, a polovinu tih preduzeće po prvi put vidimo ovde u Novom Sadu na Sajmu poljoprivrede.

poljoprivredni sajam Italija 2 (2) Antonio Ventraska

“Mi smo veran gost ovoga sajma. Treći put smo zemlja partner i ne treba posebno da pominjem da nam je velika čast što smo zemlja partner baš u ovoj jubilarnoj godini Poljoprivrednog Sajma. Ove godine ne dovodimo samo preduzeća, već smo organizovali bogat kulturni program koji će pokriti čitav grad Novi Sad. Organizovaćemo u toku sajma 2 seminara.

Prvi će biti 20. 5. To je više institucionalni seminar i na tom seminaru će učestvovati Ministar poljoprivrede Republike Italije Frančesko Lolobriđida i naš predsednik Italijanske Agencije za Spoljnu Trgovinu, Mateo Zoppas. I to sve svedoči o tome koliko je za Italiju važan ovaj Sajam.

Zahvaljujem vam još jednom na pažnji i prenosim pozdrave našeg ambasadora Luke Gorija, a posebno se zahvaljujem organizatorima Sajma koji su veoma stručni i veoma fleksibilni.”

poljoprivredni sajam Italija 2 Slobodan Cvetković

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković još jednom je naglasio značaj održavanja Međunarodnog Sajma poljoprivrede i obavestio prisutne da će otvaranje sajma biti na najvišem nivou.


Na svečanom otvaranju će biti prisutan gospodin Ministar u Vladi Republike Italije zadužen za poljoprivredu Frančesko Lolobriđida, a mogu da najavim da smo dobili potvrdu da sa naše strane dolazi predsednica Vlade, gospođa Ana Brnabić, tako da ćemo imati na najvišem mogućem nivou otvaranje ovog jubilarnog Sajma.

Posebnu zahvalnost Italije uputila je Državna Sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, Dušanka Golubović.

poljoprivredni sajam Italija 2


“Htela bih da uputim posebnu zahvalnost ambasadi Italije koja je uložila maksimalne napore da nam dođe veliki broj posetilaca iz ove zemlje. Imamo priliku da čujemo šta su to inovacije u poljoprivredi, kako to izgleda u njihovoj organizaciji proizvodnje i gde možemo da razmenimo iskustva, ali i uspostavimo partnersku saradnju.”

poljoprivredni sajam Italija 2 Globo


Siniša Pratljačić iz kompanije Globos Osiguranje, koja je generalni sponzor ove manifestacije nije krio svoju ljubav prema Italiji.
“Posle zemlji Srbije, najomiljenija mi je zemlja Italija. Izuzetno sam ponosan što imam priliku i da je ugostimo i pozvao sam i Vašu ekselenciju, Ambasadora, da bude gost na našem štandu i gde ćemo znati kako da ga dočekamo.”

I eto, dovoljno razloga da ove godine posetite Sajam poljoprivrede.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica