Za dva meseca CENE MESA otišle u nebo! – Jeftinije samo PILEĆE GRUDI

Za dva meseca CENE MESA otišle u nebo! – Jeftinije samo PILEĆE GRUDI

Meso na trpezama u Srbiji sve je veći luksuz, što pokazuju i cene ovih proizvoda, koje su sve više iz meseca u mesec. Skoro sve vrste mesa su drastično poskupele, a u poslednja dva meseca jefitinije su u supermarketima bile jedino pileće bele grudi. 

pileće grudi naređane u tanjiru

Redakcija portala Nova.rs poredila je cene hrane u razmaku od dva meseca, a upoređene su cene proizvoda istih proizvođača u istoj prodavnici jednog lanca marketa u Beogradu.

Svinjski i juneći but najskuplji

Kilogram svinjskog buta je 20. jula koštao 709 dinara, dok tačno dva meseca kasnije, košta 750 – 5,78 odsto više.

Kada je u pitanju juneći but, vrsta mesa koja je i pre nego što je inflacija uzela maha u Srbiji, bilo skupo, njegova cena trenutno je na istom nivou kao što je bila u julu. Tako kilogram ovog mesa košta 1.300 dinara.

Ipak, juneći but jeste poskupeo tokom avgusta, te je koštao 1.360 dinara, ali je ipak u tom trenutku zabeleženo smanjenje cene ovog proizvoda.

Piletina jeftinija od ostalog mesa

Poskupela su i pileća krilca. Tako je ova, inače jedna od najjeftinijih vrsta mesa, u julu koštala 295 dinara po kilogramu. Sada je cena ovog proizvoda viša za 18,64 odsto, te iznosi 350 dinara.

S druge strane, kilogram pilećeg filea je jeftiniji – za 12 dinara. Dok je u julu za kilogram ovog mesa bilo potrebno izdvojiti 792 dinara, danas je njegova cena 780.

Izvor: Nova


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica