Sezona zimnica počela, ponuda paprike na pijacama odlična | Cene povrća

Sezona zimnica počela, ponuda paprike na pijacama odlična | Cene povrća

Nastavljen je trend dobre ponude paprika, što ukazuje na početak sezone pripreme zimnice.

Na pijačnim tezgama Kalenić pijace tokom protekle nedelje bilo je i zelenog paradajza za zimnicu. Nastavlja se dobra ponuda sezonskog povrća, naročito paradajza i crvene paprike. Slabija ponuda paprike babure i krastavca uticala je na više cene ovih proizvoda. Skuplji je bio i žuti pasulja, a jeftiniji kupus, blitva, boranija, crvena paprika, šargarepa i spanać.

Solidna je bila ponuda povrća na pijačnim tezgama u Loznici, a prodaja proizvoda bila je našto bolja u odnosu na prvu sedmicu septembra. Rast cena evidentiran je kod,ž celera, krastavca kornišona, krastavaca salatara, crnog luka, paprike šilje i tikvica. Jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili blitva, cvekla, dinja, krompir i patlidžan.

Snabdevenost zelene pijace u Pančevu bila je na zavidnom nivou. Bolja ponuda krompira uslovila je pad cene a jeftiniji su bili još i brokoli, celer, lubenica, pasulj i šargarepa. Slaba i prosečna ponuda tikvice, zelene salate, zeleni, kupusa i belog luka uslovila je rast cena.

Po prvi put se ove godine na prodajnim punktovima kvantaša u Beogradu mogao pazriti krastavac kornišon po ceni od 120 din/kg. Nastavljen je trend dobre ponude paprika, što ukazuje na početak sezone pripreme zimnice. Zabeležen je pad cena brokoli, karfiola, kupusa, patlidžana, praziluka i spanaća. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili beli luk, krompir, paprika babura i paprika ljuta.

Što se kvantaša u Leskovcu tiče, je evidentirana prva ponuda krastavca salatara. Došlo je I do pada cene kupusa. Skuplji su bili cvekla, dinja, karfol, paradajz, pasulj beli gradištanac, pasulj beli tetovac, pasulj šareni, šargarepa, tikvica, paškanat. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica