Pala cena tovnih svinja! | Cene stoke

Pala cena tovnih svinja! | Cene stoke

Zbog slabije ponude, cena tovnih svinja, spustila se na oko 130 din/kg.

Prodajna cena tovnih bikova SM rase preko 500 kilograma bila je viša na stočnoj pijaci u Užicu, pošto je dominirao iznos od 250 din/kg. Na pijaci žive stoke u Somboru skuplje su u odnosu na prethodni period bile krave za klanje HF i SM rase. Za grla SM rase trebalo je izdvojiti 150 din/kg, a za mase do 160 kilograma na pijaci žive stoke u Požarevcu, pošto je dominirao iznos od 370 din/kg.

U klanicama na području Šapca je evidentiran rast otkupne cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma protekle sedmice. Obe kategorije tovnih svinja bile su skuplje u odnosu na prethodni period i na stočnoj pijaci u Somboru i kretala se od 180 do 190 din/kg. Na pijaci žive stoke u Kragujevcu, takođe je došlo do pada prodajne cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma na 130 din/kg, prvenstveno, jer je u ponudi bilo stotinak grla.

Otkupna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na poslednju sedmicu avgusta u klanicama na području Šapca, pošto je dominirao iznos od 270 din/kg. Na stočnoj pijaci u Somboru došlo je do pada prodajne cene jaradi, jer su se protekle sedmice najčešće mogla pazariti za 230 din/kg. Janjad su bila jeftinija protekle nedelje na stočnoj pijaci u Užicu, pa su se najčešće mogla pazari po ceni od 240 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica